A legkorszerűbb technológiák alkalmazásával kínálunk megoldásokat

Tervezés

Tervezői feladatunk a lehetőségekhez mérten legnagyobb fokú automatizáltság megvalósítása és a működés ellenőrzésének lehetővé tétele egy alkalmas irányítórendszerrel. Az irányítórendszer ma már kizárólag digitális megoldásokra épül, szerverekre és adatbázisokra, amelyek minden szükséges információt megadnak az épület mindenkori állapotáról. Az információk (mi hogyan működik a legapróbb részletekig) helytől és időtől függetlenül különféle eszközökön (fix munkaállomásokon és mobil alkalmazásokon keresztül) az arra jogosultaknak hozzáférhetőek csakúgy mint a beavatkozás lehetősége.

Tervező munkánkban is fontos szerephez jut a digitalizáció. Ahol arra lehetőség adódik, tervezési folyamatainkban is megvalósítunk automatizmusokat.

Épületirányító rendszerek

Honnan tudhatom, hogy meddig működtek hibátlanul drágán beszerzett berendezések, mikor kell karbantartást végeznem rajtuk, vannak-e visszatérő hibák, nincsenek-e kihasználatlan kapacitások, nincsenek-e szükségtelen energiaköltségeket eredményező hibás működések, egy másik épületben nem más megoldást (beszállítót, szolgáltatót) kell-e választanom

Még egy kisebb épületben sem egyszerű (könnyű) kézben tartani az üzemeltetés költségeit, nemhogy gépészeti és elektromos berendezések százaival működtetett ipari létesítményekét, kórházakét, sportlétesítményekét, szállodákét és irodaházakét.

Az általunk (Thermo Control által) tervezett és kivitelezett digitális megoldások (rendszerek) kezedbe adják az irányítást.

Vendégszobamenedzsment

Megérkezel a szállodába és a recepción sorban állnak a hagyományos módon bejelentkezni kívánó szállóvendégek? Válaszd a gyors online bejelentkezést és máris kézhez veheted az érintésmentes kártyá(i)dat amellyel késedelem nélkül elfoglalhatod a szobádat. A szobaajtó mellett lévő kijelzőn láthatod a szobaszámot …

Megérkezel a szállodába és a recepción sorban állnak a hagyományos módon bejelentkezni kívánó szállóvendégek? Válaszd a gyors online bejelentkezést és máris kézhez veheted az érintésmentes kártyá(i)dat amellyel késedelem nélkül elfoglalhatod a szobádat. A szobaajtó mellett lévő kijelzőn láthatod a szobaszámot …

Rendszertámogatás

Hasonlóképpen mint egy drága gyártó gépsorhoz, az épületirányító rendszer használatához annak teljes élettartama során minden műszaki támogatást megadunk. 

óradíjas távoli online támogatás (hibamegállapítás, konzultáció, hibaelemzés, stb.) menedzselése, munkalapok automatikus kiállítása digitális munkalapok kiállítása, munkalapkezelés (kitöltés, jóváhagyás), munkalap státuszok áttekintése, korábbi munkalapok megtekintése

  • Hibamonitorozás (megelőzzük a hibák észlelésével a felhasználót és már a kijavításra, megoldásra vonatkozó javaslattal keressük)

szolgáltatások értékelése (az ügyfél egy skálán értékeli az általunk nyújtott szolgáltatást, illetve lehetőleg rövid szöveges értékelést is ad)

Újraindítás

Még nem kell újjáépítened mindent csak azért mert a (z épületedben működő) gépészet és elektromos rendszerek karbantartását korábban elhanyagolták (elmulasztották), a kijavított hibák után mindig újabbak és újabbak keletkeznek, vagy egyszerűen csak másra akarod használni az épületedet. A legtöbb esetben az értékes berendezések menthetőek, mindössze újra üzembe kell helyezni őket. Egy jól működő irányítórendszerrel meg is győződhetsz az eredményéről.

Összefoglalva: a legrosszabb állapotban lévő épületekben is sok esetben menthetőek az értékes berendezések, ha egy alapos karbantartással, újra üzembe helyezéssel életre keltjük őket. 

Energiamenedzsment

Amit nem mérünk, azt nem is lehet tökéletesíteni – Ha az irányítórendszerből nem marad ki az energiafogyasztás-mérés, már kezdben is van az energiamenedzsment. Nincs több észrevétlenül kárba veszett energia, nincs több rejtett költség.

Mérünk villamosenergia-, gáz-, hőenergia-, hűtésienergia-, vízfogyasztást. Megújuló energiaforrásaink termelését is mérjük, pl. az esővízhasznosítást, vagy a napelemekkel előállított villamos energiát.

A mérések kiértékelésével új automatizmusokat határozhatunk meg, rejtett meghibásodásokra deríthetünk fényt, döntéseket hozhatunk más megoldások, berendezések alkalmazásáról újabb ingatlanfejlesztési projektjeinkben.

Munkahelymenedzsment

A digitális transzformáció eredményeképpen egyre kevesebb nyomtatott dokumentumot kell kezelnünk. A munkánkhoz szükséges iratokat, rajzokat digitális formában visszük magunkkal mobil eszközökön (notebook, smartphone), a szükséges információk mindig mindenhol rendelkezésünkre állnak. A szélessávú internetkapcsolaton keresztül megvalósuló virtuális hálózatok lehetőséget nyújtanak arra, hogy egyre kevésbé legyünk egy kijelölt munkahelyhez kötve. A Covid járvány sok vállalatot késztetett arra, hogy létszámkorlátot írjon elő a kijelölt épületrészben egyidejűleg tartózkodó dolgozókra. Megfelelő automatikus megoldások hiányában ez nehezen kivitelezhető és könnyen ütközésekhez vezethet. 

Személyforgalomszámláló rendszer

Nem minden esetben van szükség arra, hogy pontosan tudjuk ki, mikor és éppen hol jár az épületben. Gyakran csak az épület egy kijelölt területén tartózkodók számát kell figyelemmel követni. Erre a célra személyforgalomszámláló megoldásokat alkalmazunk. Belépési és kilépési pontokon számláljuk a be- és kilépők számát. Ezek a digitális eszközök szintén vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolatban vannak egymással, valós időben adatokat szolgáltatnak amelyeket fix vagy mobil eszközről tudunk kezelni, adatbázisban tárolni, elemezni. A személyforgalomszámláló rendszer is beágyazható az irányítórendszerbe lehetővé téve ezáltal létszámtól függő automatizmusokat (pl. intenzívebb szellőztetés, jelzés létszámtúllépésről, stb.)

Beléptető rendszerek

Olyan rendszerekről van itt szó amelyek arra hivatottak, hogy biztosítsák az épületek bármely területén, meghatározott időben csak az arra jogosultak tartózkodhassanak, meghatározott funkciókhoz hozzáférjenek vagy szolgáltatásokat vehessenek igénybe. A jogosultság személyre szóló, térbeli és időbeli korlátokkal van meghatározva. A belépésre való felhatalmazás érintés nélküli kártya vagy más elektronikus eszköz, digitális megoldás (pl. smartphone alkalmazás) útján történik. A korlátozással érintett terület fizikai akadállyal (forgóvilla, kapu, ajtó) van határolva és az átjutás csak a jogosultság igazolásával történhet (kártyaolvasó, smartphone NFC)

Dear Visitor!

Our new website will soon be available both in English and German languages. Please visit us later. Meanwhile we are happy to respond your e-mail or telephone enquiry.

Thermo Control Ltd.

Cookie-kat alkalmazunk, hogy hatékonyan tudd használni weboldalunkat és a legjobb felhasználói élményekkel gazdagodj. Weboldalunk használatával egyetértesz adatvédelmi és cookie irányelveinkkel.
This site is registered on wpml.org as a development site.