• English English
 • Worldwide

  Cégtörténet

  Épületirányító rendszerek norvég gyökerekkel.

  kormanykerekA Thermo Control Csoport gyökerei a ’90-es évek elejére nyúlnak vissza, amikor a cég norvég és magyar tulajdonosai Magyarországon is  alkalmazni kezdték a skandináv energia-fenntarthatósági modellt. Abban az időben Magyarországon sokkal nagyobb potenciál rejlett az energia-fenntarthatóságban és átalakításban, mint Európa bármely fejlett országában. A norvég modellt sikerrel alkalmazzák mind a mai napig, és ezt számos energia-hatékonysági projekt bizonyítja a világ több pontján is.

  Tudva, hogy az Épületirányító Rendszerek (Building Management Systems – BMS) kulcsszerepet töltenek be ezekben a projektekben, az új és korszerűsített épületek energiahatékonyságában, a tulajdonosok 1997-ben megalapították a Thermo Controlt, mint BMS tervezésére és installálására szakosodott mérnöki vállalkozást.

  Az évek során a cégprofil folyamatosan bővült, a BMS projektek mellett ipari szabályozások és vezérlések kialakításában is tapasztalatott szerzett a cég. Az épületautomatikában szokásosan használt DDC szabályozás mellett megjelent a PLC technológia használata is, mely ipari felhasználása mellett az épületautomatikában is egyre nagyobb szerepet tölt be.

  2005-ben megalakul Romániában a Thermo Control Srl., mely a magyar vállalkozás mintájára épületautomatizálási, épületenergetikai és ipari automatizálási projektek tervezésére és kivitelezésére hivatott.

  Az épületek üzemeltetésének legfontosabb eszköze az épületirányító rendszer, mely által a gépészeti, villamos és energetikai rendszerek szabályozása, vezérlése és felügyelete biztosított. Ezen rendszerek kialakítása során évek alatt felhalmozódtak az épületüzemeltetéshez szükséges ismeretek is. A BMS-hez közel álló, de attól már elkülönülő létesítményüzemeltetési tevékenységre  2008-ban megalakul a  Thermo Control FM Kft, majd 2011-ben Indiában a Thermo Control FM India SPL.

  Az évek során kialakult nemzetközi üzleti kapcsolatok és projektek lehetőséget adtak a további terjeszkedésre és 2013-ban Norvégiában megalakul a TC Group AS,  az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubai-ban pedig a Thermo Control Ltd.

  Főbb üzleti tevékenyégek:

   

  A Thermo Control Group három legfontosabb üzleti tevékenysége:

  1. Épületirányító rendszer (BMS) tervezés, kivitelezés, rendszertámogatás karbantartás,
  2. Épületüzemeltetés (FM) és karbantartás,
  3. Energiamenedzsment (EM)

   

  A három üzletág küldetése biztosítani az ingatlanfejlesztők és tulajdonosok számára a hatékony, magas színvonalú, innovatív szolgáltatásokat, hogy  Partnereink a fő üzelti tevékenységükre koncentrálhassanak.

   

  Köszönhetően a folyamatos technológiai és emberi erőforrás fejlesztésnek, cégünk megfelel a legmagasabb követelményeknek, partnereink száma évről évre növekszik. Kollégáink rugalmasak, ügyfél és szolgáltatás orientáltak, minőség-központú munkát végeznek.

  A fent említett három tevékenység szinergiájával, a magas hozzáadott értékkel és szakértelemmel igyekszünk elérni a maximális vevői elégedettséget.

  Intelligent Buildings, Innovative Solutions
  Back to Top